Judovereniging Jigoro Kano
Waar het plezier in de sport voorop staat

 Jigoro Kano

Judovereniging Jigoro Kano is opgericht op 5 januari 1977. De vereniging sloot zich na de oprichting aan bij de Judo Bond Nederland (JBN).

De vereniging maakte een voortvarende start en had binnen een jaar al meer dan 100 leden. De trainingen werden gegeven door ingehuurde trainers van de Judo Bond Nederland. Na een aantal jaren daalde het aantal leden echter behoorlijk. In 1997 waren dat er nog slechts 13.


Wisseling van bond

De verandering kwam in 1997. De vereniging wisselde van bond en sloot zich aan bij de IBF Judo en Jiu-Jitsu Nederland (IBF). Deze relatief kleine judobond richtte zich niet alleen op wedstrijdjudoka’s, maar ook op de recreatieve judoka. Dit sloot ook meer aan bij de doelstellingen van Jigoro Kano. Inmiddels bestaat de IBF niet meer in de toenmalige vorm.

Nieuwe trainer

In augustus van 1997 werd Erik de Haan trainer. Erik was judoleraar bij de IBF en gaf al les in Coevorden. Met de komst van Erik de Haan kwam er meer continuïteit en meer plezier in de trainingen. Mede daardoor steeg het aantal leden weer. In 2020 nam Erik de Haan afscheid als judoleraar. Hij is opgevolgd door Rezin van der Kamp, die nu onze trainingen verzorgt.


 Terug naar de JBN

Omdat de IBF Judo en Jiu-Jitsu Nederland in 2019 niet blijft bestaan in de huidige vorm heeft Jigoro Kano zich op 1 januari 2019 weer aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN). Sinds januari 2023 heeft onze vereniging tevens het officiële JBN Keurmerk.